• Snelle levering
  • 5 dagen per week thuisbezorgd
  • Gratis verzending boven €50,-
  • Advies op maat
  • Gemakkelijk retourneren

DeVilbiss

< Terug naar de homepage.

In 1888 legde een arts de basis voor de spuitpistolen van nu.

Het klinkt als een verhaal uit de mond van iemand met een flinke slok op. Aan de andere kant is het ook een bevestiging van het land van de onbegrensde mogelijkheden. Die arts heette dr. Allan DeVilbiss en werkte in die tijd in Ohio, USA. Hij zocht een betere mogelijkheid om keelinfecties te behandelen. Het is een te lang verhaal hoe hij tot een oplossing gekomen is, maar het resultaat was een spray met hulp van een instelbare spraykop. Hiermede was de eerste stap gezet naar bredere toepassing van de spraykop.

Tom DeVilbiss jr. zocht meer een algemene toepassing.

Dat leverde natuurlijk wat generatie gehakketak op. Maar Tom liet zich niet uit het veld slaan en kwam in eerste instantie met parfumverstuivers op de proppen. Zeg maar de eerste fijne motoriek van het spuiten. Vanaf 1907 ging Tom verder ontwikkelen en met name voor de industriële toepassing. Hij wist uiteindelijk persluchttechniek te koppelen aan de verfspuit. Uiteraard bleef die ontwikkeling niet onopgemerkt en in 1990 sluit ITW, dat staat voor Illinois Tool Works, de DeVibiss Company in zijn gelederen. Het merk DeVibiss bleef echter wel gehandhaafd.

DeVilbiss nu marktleider in hoogwaardige spuitpistolen.

Met ITW kwam meer geld voor verdere ontwikkeling beschikbaar. Tussen 1990 en nu heeft men producten van topklasse ontwikkeld en de kwaliteit van de spuitpistolen en andere supplies  hebben ertoe bijgedragen dat over de hele wereld het toepassen van DeVilbiss officieel werd goedgekeurd. Oplosmiddel en waterbasis verven verlaten de spuitpistolen met slechts één doel: een perfecte finish.

Dat BARINI de DeVilniss producten adviseert en levert is een vanzelfsprekendheid.

Eigenlijk kan geen verfspuiter aan DeVilniss producten voorbijgaan. De spuitpatronen zijn uitstekend, de verneveling is optimaal en het gewicht is ook nog eens laag. Hiervan worden een heleboel mensen gelukkig. BARINI als trotse leverancier, de autospuiter vanwege het gemak en de autobezitter omdat er geen mooiere carrosserie bestaat.

< Terug naar de homepage.